Tienerfriends en de kerk

Informatie voor kerken en christelijke jeugdverenigingen.

Meer informatie

Over Tienerfriends

Stichting Tienerfriends is een christelijke jongerenorganisatie in Altena (Noord-Brabant). Wekelijks organiseren de medewerkers van de stichting acitviteiten voor jongeren vanaf 12 tot 23 jaar.

Doormiddel van onze activiteiten willen we een relatie opbouwen met tieners en jongeren en hen helpen om hun vertrouwen te stellen op Jezus Christus en Hem beter te leren kennen. Verder proberen we het contact tussen de tieners en jongeren in onze streek te bevorderen, dit door samen dingen te doen en elkaar te ontmoeten. Wij hopen dat hierdoor vriendschappen ontstaan en dat de tieners en jongeren zich bemoedigd voelen in hun geloof juist door die contacten en vriendschappen.

Daarnaast wil stichting Tienerfriends ook plaatselijke gemeentes en kerken ondersteunen in het jongerenwerk. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat de verantwoordelijkheid en het eerste initiatief voor tiener en jongerenwerk bij de plaatselijke gemeenten ligt. Als stichting willen we ondersteunend werken voor de verschillende gemeenten in onze regio.

Die ondersteuning bieden wij door contact met plaatselijke gemeentes, het organiseren van ontmoetingsmomenten tussen jeugdleiders en door onze locatie ter beschikking te stellen voor kerken en jeugdverenigingen.

Het Jeugdleiderscafé

Christen zijn doen we samen, en twee kunnen meer dan één. Ook als het gaat om de jongeren. In de regio wordt er door verschillende kerken en organisaties christelijk jeugdwerk georganiseerd, tijdens het jeugdleiderscafé brengen wij jongerenwerkers, jeugdouderlingen en kerkelijk werkers samen om het met elkaar te hebben over het jeugdwerk in en om de kerk.

Naast de kennismaking en het delen van ervaringen met elkaar nemen we ook de tijd voor een stukje kennisoverdracht vanuit een professional en bespreken we met elkaar actuele vraagstukken die spelen binnen het jeugdwerk in de regio.

Iedereen die betrokken is bij christelijk jeugdwerk of van plan is dat te gaan doen is van harte welkom bij het jeugdleiderscafé. Wil je op de hoogte blijven van wanneer het volgende jeugdleiderscafé wordt georganiseerd? Hou dan onze website in de gaten!

De jeugdleiderscafés starten om 19:30 uur in ons Jongerencentrum de Friendship. Check hieronder de eerstvolgende avonden!

Eerstvolgende Events

Erik en Wietske
Raise Up

Jongeren en depressiviteit: en hoe ga je daar mee om?

Donderdag 23 mei 2024, 19:30 uur

Thema: Jongeren en depressiviteit, hoe ga je daar mee om? 

Er zijn veel tieners en jongeren die te maken hebben met depressiviteit. De kans is groot dat er ook jouw kerk of bij jouw jeugdgroep jongeren mee worstelen. De stormen kunnen zwaar zijn en God kan ver weg lijken. Wat kun jij hierin betekenen? Wat wel en niet te doen? Erik en Wietske van Raise Up gaan het hier deze avond met ons over hebben. Toegang is gratis. Iedereen die betrokken is bij christelijk jeugdwerk of van plan is dat te gaan doen is van harte welkom bij het jeugdleiderscafé. 

Over de sprekers

Erik Smit en Wietske Noordzij zijn Raise Up gestart in maart 2015. Klik hier als je meer over hen wilt weten. Het is hun overtuiging dat jonge mensen liefde, onderwijs, veiligheid en begeleiding nodig hebben van mensen uit hun eigen omgeving, om op te groeien naar Gods beeld en hun plaats in te nemen in Zijn Koninkrijk. Die mensen wil Raise Up toerusten en in beweging brengen om verschil te maken in de levens van de kinderen en jongeren om hen heen. Erik en Wietske doen dat niet alleen, maar samen met vele anderen die op verschillende manieren betrokken zijn bij Raise Up. 

Meer over raiseup

Samenwerken

Naast kennismaken in het jeugdleiderscafé geloven we ook in samen dingen doen. Samenwerken met verschillende kerken en organisaties. Met elkaar heb je namelijk en veel breder beeld van wat er speelt onder de jongeren, én kun je ook gemakkelijker passende activiteiten aanbieden.

Meedoen met onze activiteiten, een activiteit organiseren of meedenken over de invulling van het jongerenwerk? We komen graag met je in contact om de mogelijkheden te bespreken. En zoeken in gesprek naar een eventuele samenwerking.

Kom met ons in contact

Kom met ons in contact voor meer informatie over Tienerfriends, tips en advies rondom jeugdwerk en de kerk of om kennis te maken.