Tienerfriends en de kerk

Informatie voor kerken en christelijke jeugdverenigingen.

Meer informatie

Over Tienerfriends

Stichting Tienerfriends is een christelijke jongerenorganisatie in Altena (Noord-Brabant). Wekelijks organiseren de medewerkers van de stichting acitviteiten voor jongeren vanaf 12 tot 23 jaar.

Doormiddel van onze activiteiten willen we een relatie opbouwen met tieners en jongeren en hen helpen om hun vertrouwen te stellen op Jezus Christus en Hem beter te leren kennen. Verder proberen we het contact tussen de tieners en jongeren in onze streek te bevorderen, dit door samen dingen te doen en elkaar te ontmoeten. Wij hopen dat hierdoor vriendschappen ontstaan en dat de tieners en jongeren zich bemoedigd voelen in hun geloof juist door die contacten en vriendschappen.

Daarnaast wil stichting Tienerfriends ook plaatselijke gemeentes en kerken ondersteunen in het jongerenwerk. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat de verantwoordelijkheid en het eerste initiatief voor tiener en jongerenwerk bij de plaatselijke gemeenten ligt. Als stichting willen we ondersteunend werken voor de verschillende gemeenten in onze regio.

Die ondersteuning bieden wij door contact met plaatselijke gemeentes, het organiseren van ontmoetingsmomenten tussen jeugdleiders en door onze locatie ter beschikking te stellen voor kerken en jeugdverenigingen.

Het Jeugdleiderscafé

Christen zijn doen we samen, en twee kunnen meer dan één. Ook als het gaat om de jongeren. In de regio wordt er door verschillende kerken en organisaties christelijk jeugdwerk georganiseerd, tijdens het jeugdleiderscafé brengen wij jongerenwerkers, jeugdouderlingen en kerkelijk werkers samen om het met elkaar te hebben over het jeugdwerk in en om de kerk.

Naast de kennismaking en het delen van ervaringen met elkaar nemen we ook de tijd voor een stukje kennisoverdracht vanuit een professional en bespreken we met elkaar actuele vraagstukken die spelen binnen het jeugdwerk in de regio.

Iedereen die betrokken is bij christelijk jeugdwerk of van plan is dat te gaan doen is van harte welkom bij het jeugdleiderscafé. Wil je op de hoogte blijven van wanneer het volgende jeugdleiderscafé wordt georganiseerd? Hou dan onze website in de gaten!

De jeugdleiderscafés starten om 19:30 uur in ons Jongerencentrum de Friendship. Check hieronder de eerstvolgende avonden!

Eerstvolgende Events

Jeugdleiderscafé: Meet and Eat

Donderdag 7 maart 2024, 18:00 uur

Meet & Eat

Een ander jeugdleiderscafé dan je misschien wel gewend bent van ons. Deze avond geen training met een spreker, maar een maaltijd en een goed gesprek.

We zijn ervan overtuigd dat het essentieel is voor kerken en jeugdleiders om met elkaar in contact te blijven: Wat zijn de uitdagingen binnen jullie gemeente? Hoe kunnen we elkaar ondersteunen? En hoe gaat het eigenlijk met de jongeren in onze regio?

Het jeugdleiderscafé begint om 18.00 uur. We nemen de tijd om samen te eten, met elkaar in gesprek te gaan, God te aanbidden en diverse dilemma's binnen het christelijk jeugdwerk te bespreken.

Ben jij jongerenwerker, tienerwerker of ben je op een andere manier betrokken bij jongeren binnen de kerk of een christelijke organisatie? Voel je vrij om aan te sluiten! Deze avonden zijn kosteloos en vrijblijvend, maar meld je wel even aan via:

https://forms.office.com/e/4uPkFR7KUX

Robbert-Jan

Jeugdleider

Onwijs leerzaam, ik vond het erg leuk en gezellig om zo smamen met jeugledeiders over de jeugd te sparren

Toine

Jeugdleider

Erg leuk en leerzaam om hieraan deel te nemen. Ook fijn om contacten te leggen met jeugdwerkers uit andere kerken.

Jarno

Jeugdleider

Veel inzichten en nieuwe ideeën gekregen door de training. Over waar we meer op kunnen inzetten of juist in kunnen sterken.

Hielke

Jeugdleider

Top! Leerzame training en goed te zien hoe andere kerken aan dit soort problemen werken.

Ronald

Predikant

Leuk, leerzaam en goede tips met betrekking tot het jeudwerk!

Samenwerken

Naast kennismaken in het jeugdleiderscafé geloven we ook in samen dingen doen. Samenwerken met verschillende kerken en organisaties. Met elkaar heb je namelijk en veel breder beeld van wat er speelt onder de jongeren, én kun je ook gemakkelijker passende activiteiten aanbieden.

Meedoen met onze activiteiten, een activiteit organiseren of meedenken over de invulling van het jongerenwerk? We komen graag met je in contact om de mogelijkheden te bespreken. En zoeken in gesprek naar een eventuele samenwerking.

Kom met ons in contact

Kom met ons in contact voor meer informatie over Tienerfriends, tips en advies rondom jeugdwerk en de kerk of om kennis te maken.